Mai multe zeci de mii de persoane au participat sambata la o manifestatie organizata in capitala yemenita Sanaa in sprijinul rebelilor houthi si impotriva coalitiei statelor arabe coordonate de Arabia Saudita, relateaza The Associated Press, citata de Mediafax.

Participantii si-au exprimat sprijinul pentru noul organism de guvernare anuntat la finalul lunii iulie, la care participa rebelii houthi si reprezentanti ai fostului presedinte Ali Abdullah Saleh.

Acest nou organism de guvernare este considerat ilegitim de comunitatea internationala. Saleh a fost fortat sa demisioneze in 2012, pe fondul protestelor din timpul Primaverii Arabe, dupa mai bine de trei decenii la putere.

Dupa mai multe luni de lupte cu fortele guvernamentale, rebelii houthi si simpatizantii fostului presedinte Ali Abdullah Saleh au ocupat capitala Sanaa in anul 2014, fortand guvernul recunoscut in plan international sa se refugieze la Aden.

Negocierile de pace intre cele doua parti angrenate in conflict au esuat la inceputul acestei luni, fapt ce a dus la reluarea ostilitatilor, inclusiv a raidurilor aeriene ale coalitiei coordonate de Arabia Saudita.