Ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru, a declarat vineri seara, la Realitatea Tv, ca se lupta ca oamenii sa nu mai fie nevoiti sa stea la coada, precizand ca urmeaza ca la inceputul lunii septembrie sa fie prezentat un nou pachet de simplificare in administratie, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Obiectivul meu nu este sa ma pozez la coada si sa arat cat de populara sunt eu. Obiectivul meu este sa lupt sa nu mai fie coada. Dar atat cat va mai fi si daca este cazul sa iau loc alaturi de altcineva, voi lua loc, pentru ca raman un cetatean si nu am venit in aceasta echipa guvernamentala nici eu, nici alti colegi pentru niciun alt motiv decat sa incercam sa demonstram ca se poate, se poate daca esti capabil sa lucrezi, daca nu uiti de unde ai plecat, daca esti in primul rand cetatean si nu iti faci o proiectie de cariera care sa te faca sa-ti aranjezi miscarile in functie de cum ar putea sa te avantajeze mai bine. Daca nu ai aceasta presiune si o faci realmente pentru ca vrei sa lasi ceva pentru tine si pentru copilul tau, care traieste in aceasta tara, (...) nu iti pui aceste probleme sa sari peste rand", a declarat Violeta Alexandru.

Ea a precizat ca Guvernul pregateste un nou pachet de simplificare in administratie: "La inceputul lunii septembrie urmeaza sa iesim cu un nou pachet de simplificare. Sunt colegii mei din ministere pe finalul sintetizarii propriilor observatii vizavi de ce se poate face in plus. (...) Cea mai mare munca (...) in acest moment este la colegii de la Ministerul Afacerilor Interne, (...) pentru ca tot acolo sunt cele mai mari lucruri asteptate, promise, si incercam (...) nu populist, ci de o maniera realista sa luam niste decizii in continuare", a explicat Violeta Alexandru.

Intrebata daca simplificarea birocratiei va duce la reducerea personalului bugetar, Violeta Alexandru a raspuns ca "trebuie sa duca implicit la acest lucru": "Domnul vicepremier Dincu este foarte atent la acest subiect si (...) aduce o contributie vizavi de cum anume ar trebui sa se intample in perioada urmatoare o reorganizare in interiorul administratiei, dar pe masura ce vedem functionale aceste mecanisme (...). Nu de dragul de a raporta reduceri de numar sa atacam exact acolo unde e cea mai mare nevoie si in alte zone sa nu se intample."