Ministerul rus al Apararii a negat orice responsabilitate in atacul asupra cartierului din orasul sirian Alep in care a fost ranit un baiat, a carui salvare a fost filmata, iar inregistrarea a fost amplu impartasita pe retele de socializare, relateaza The Associated Press, citata de News.ro.

Baietel sirian ranitFoto: Captura YouTube

Imagini cu un baiat sirian scos din ruinele unei cladiri lovite de un bombardament aerian in orasul Alep au starnit emotie in intreaga lume,dupa ce au fost distribuite intens pe retelele sociale.

Ministerul rus al Apararii a anuntat vineri, intr-un comunicat, ca nu vizeaza niciodata zone locuite si ca rebelii ataca zone urbane pentru a face sa deraieze eforturile umanitare.

Ministerul a mai declarat ca, in inregistrarea salvarii baiatului, geamurile casei vecine sunt intacte, ceea ce arata, in opinia sa, ca locuinta baiatului nu a fost tinta unui atac aerian, ci a unui atac cu mine, folosite de rebeli.

Rusia s-a declarat de acord cu instituirea unui armistitiu in Alep, dupa ce imaginile cu baietelul sirian au devenit virale pe Internet.