Transportatorii rutieri romani intra in greva japoneza si vor circula zilnic o ora cu 30 km/h oriunde se afla in Romania pana cand primele RCA vor fi reduse la nivelul maximal de 4.907 lei/an, se afirma intr-un comunicat al UNTRR.

CamioaneFoto: Capital

"Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) atrage atentia Guvernului, Parlamentului si Presedintiei Romaniei ca transportatorii rutieri s-au saturat de lipsa de masuri a autoritatilor fata de criza din piata RCA, dupa ce tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungand la peste 22.000 de lei pe an", spune sursa citata.

Astfel, in semn de protest, transportatorii rutieri vor demara o greva japoneza si vor circula zilnic o ora cu 30 km/h oriunde se afla in Romania pana cand primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse in raportul intocmit anul acesta, pentru perioada 2013 - 2015, de catre compania de consultanta Milliman la cererea ASF.

Totodata, transportatorii rutieri care participa la greva japoneza sunt invitati sa-si puna in parbrizul autovehiculelor o pancarta A4 cu mesajul "Protest RCA - Merg o ora pe zi cu 30 km/h - Vreau sa traiesc", mesaj care indica falimentul in care sunt aruncati transportatorii de catre Guvern, Parlament, Presedintie, ASF si asiguratori (imaginea o puteti descarca de aici) .

Pe langa aceasta greva japoneza, UNTRR spune ca, impreuna cu celelalte asociatii patronale din transporturile rutiere, vor organiza in data de 15 septembrie 2016 un mare protest la nivel national.

"Majoritatea operatorilor de transport sunt adusi la faliment, dupa ce tarifele de prima pentru transportul comercial de marfa si persoane s-au majorat cu peste 300% fata de anul precedent si cu peste 500% fata de anul 2014. (...)

Totodata, UNTRR atrage atentia asupra dezastrului care exista in firmele de asigurare care nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar sa puna pe spatele transportatorilor rutieri ineficienta lor avand costuri de administrare extrem de mari deduse in special din incasarile RCA", se acuza in comunicat.