Prezentatoarea egipteana Khadiga Khattab, gazda obisnuita a unui show TV de 30 de minute este obisnuita sa prezinte stirile, nu sa le genereze, scrieThe Guardian.

Prezentatoare egipteana, suspendata pentru ca e supraponderalaFoto: Captura YouTube

Dar saptamana aceasta, Khattab, care lucreaza pentru radioul si televiziunea Ertu de peste 20 de ani, a fost prinsa intr-o controversa nedorita.

Ea si alte sapte prezentatoare au primit fost anuntate de angajator ca au prea multe kilograme pentru a aparea in fata camerei de filmat si au fost suspendate pentru o luna.

Ele au primit si un ultimatum: Pierdeti kilograme sau pierdeti-va slujba.

“Nu este corect. Este discriminatoriu. Ei fac discriminare intre femei si barbati. Nu s-au dus la niciun barbat sa-l acuze ca este gras si sa-l suspende. Doar la femei”, a spus Khattab.

“Cum arat este treaba mea, nu a lor. Este problema mea privata si, de fapt, sunt asa cum o femeie egipteana obisnuita, naturala, este. Nu poti judeca o prezentatoare functie de cat cantareste”, a acuzat ea.

Potrivit ziarului egiptean al-Youm al-Sabe, decizia a fost luata de o femeie. Directoarea Ertu, Saffa Hijazi ar fi cea care le-a cerut prezentatoarelor sa intre la dieta daca vor sa-si pastreze posturile.