Componenta Comitetului de selectie al Consiliului National de Etica, lansata in consultare publica

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 18 august 2016, 17:35 Actualitate | Esenţial

Platforma Brainmap.ro
Foto: brainmap.ro
Douazeci si opt de persoane si-au depus candidatura pentru membrii Comitetului de Selectie al Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), dintre care 4 au fost declarate neeligibile, in urma analizei, informeaza Agentia Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCS). Dintre cele 24 ramase, au fost au fost selectate 5 candidaturi, lansate joi, 18 august, in consultare publica.

Consultarea publica se desfasoara in intervalul 18-22 august 2016, perioada in care orice persoana poate trimite opinii argumentate cu privire la candidatii propusi pe adresa de email cne@gov.edu.ro.
in intervalul 18-22 august 2016
 
Cei cinci candidati propusi pentru Comitetul de Selectie al viitorului Consiliul National de Etica sunt:
  • Dr. Lucian Stefan Ancu, de la Universite de Geneve
  • Prof.dr. Constanta Ganea, de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila
  • Conf.dr. Mihai Gligor, de la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba-Iulia
  • Prof.dr. Dragos Iliescu, de la Universitatea Bucuresti
  • Dr. Mihai Miclaus, de la Institutul de Cercetari Biologice Cluj-Filiala a INCDSB Bucuresti

Ministerul Educatiei a lansat in 25 iulie apelul pentru deunerea candidaturilor pentru Comitetul de Selectie al CNE, dupa ce ministrul Educatiei Mircea Dumitru a aprobat prin ordin de ministru metodologia de constituirea a Consiliului National de Etica.

In apel se precizeaza ca pot participa specialisti cu activitate recunoscuta in domeniul cercetarii dezvoltarii si/sau specialisti in domeniul juridic si in domeniul eticii cercetarii si stiintei, inclusiv cu afiliere institutionala din afara Romaniei.

Specialistii Comitetului de Selectie va alege cei 19 membri au Consiliului National de Etica din cadrul propunerilor primite din comunitatea stiintifica. Lista membrilor CNE va fi supuse consultarii publice, precum lista Comistetului de Selectie al CNE.

Intregul proces de selectie se va derula in perioada 25 iulie - 23 septembrie 2016.

Ministerul Educatiei a lansat pe 25 iulie, prin intermediul ANCS, un apel simultan pentru candidaturi, atat pentru membrii Comitetului de Selectie a viitorilor membri din CNECSDTI, cat si pentru membrii CNECSDTI.

Aplicatiile pentru calitatea de membru al Comitetului de Selectie s-au putut trimite pana in data de 12 august 2016, iar cele pentru calitatea de membru al Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) in mandatul 2016-2020 se vor completa pana la data de 2 septembrie 2016, pe platforma brainmap.ro.Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

1354 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică