Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, catalogheaza drept "speculatii" informatiile potrivit carora Statele Unite au inceput transferul focoaselor nucleare stationate pe teritoriul turc in Romania, in contextul escaladarii tensiunilor dintre Washigton si Ankara in urma loviturii de stat esuate, anunta News.ro.

Mihnea MotocFoto: MApN

Mihnea Motoc a subliniat ca nici macar nu au existat "planuri in acesta directie".

"Va trimit la pozitia oficiala exprimata in cursul serii de catre Ministerul Afacerilor Externe si care e una de dezmintire categorica. Nu au existat niciun fel de discutii, nici la nivel politic, nici la nivel specializat in acest sens. Nu exista niciun fel de gandire, de planuri in aceasta directie. Categoric nu putem reactiona la aceasta afirmatie decat spunand ca e o speculatie" a declarat, joi, la Buzau, ministrul Apararii.

EurActiv.com sustine citand surse independente ca Statele Unite au inceput transferul focoaselor nucleare stationate pe teritoriul turc in Romania, in contextul escaladarii tensiunilor dintre Washigton si Ankara in urma loviturii de stat esuate din noaptea de 15-16 iulie. Insa, Ministerul de Externe a negat faptul ca teritoriul roman a devenit noua gazda a armelor nucleare americane.