Cozi de sute de masini s-au format, luni, pe arterele de iesire din Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II, de pe autostrada, iar soferii reclama ca au asteptat si o ora si jumatate pentru verificarea documentelor, in timp ce autoritatile estimeaza un timp de asteptare de peste 40 de minute, transmite News.ro.

Aglomeratie la Vama NadlacFoto: Captura YouTube

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria din judetul Arad sunt aglomerate, luni, in special pe sensul de iesire din tara, mii de turisti plecand in vacanta sau in execursii de o zi, in special la stranduri din Ungaria.

Cea mai mare problema se inregistreaza la PTF Nadlac II, unde sunt formate coloane de masini pe toate cele trei benzi de iesire deschise pentru autoturisme.

Mai multi soferi care au asteptat pentru a intra in Ungaria au declarat, pentru News.ro, ca au ajuns in punctul de frontiera pentru verificarea documentelor de calatorie dupa o ora si jumatate.

Aplicatia de monitorizare a traficului prin punctele de frontiera de pe pagina online a Politiei de Frontiera indica, duminica, aglomeratie la Nadlac II, cu timpi de asteptare de peste 40 de minute.

Potrivit Biroului de presa al Politiei de Frontiera Arad, in ultimele 24 de ore, Nadlac II a fost tranzitat de aproape 11.000 de persoane. Aglomeratie la intrarea in tara a fost si duminica seara, cand s-a asteptat pentru control pana la 70 de minute.

Politistii de frontiera de la PTF Nadlac II afirma ca acest punct este cel mai tranzitat de la granita cu Ungaria, pentru ca multi dintre cei care calatoresc in afara tarii si-au schimbat traseul obisnuit dupa deschiderea autostrazii pan-europene, astfel ca vamile din Bihor, Satu Mare sau Timis sunt utilizate mai putin.

Pana la incheierea perioadei estivale, Politia de Frontiera Arad recomanda evitarea celor mai aglomerate vami, in judetul Arad traficul fiind mai redus prin Turnu, Varsand si Nadlac I (DN7).