Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, le-a raspuns internautilor romani, care i-au cerut sa prezinte o reactie oficiala a diplomatiei britanice fata de scandalul generat de reportajul trucat al jurnalistului Staurt Ramsay despre traficul de arme din Romania, scrie News.ro. Brummell a sustinut, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca Sky News este o televiziune privata, iar executivul britanic nu poate sa-si prezinte opinia cu privire la reportajul lui Stuart Ramsay sau activitatile jurnalistilor postului.

Paul Brummell, ambasadorul Marii BritaniiFoto: Ambasada Marii Britanii

Jurnalistul Emanuel Rosu l-a intrebat pe ambasadorul britanic, printr-un mesaj postat pe reteaua de socializare, de ce nu a facut Ambasada Marii Britanii de la Bucuresti niciun comentariu in legatura cu scandalul provocat de reportajul trucat al televiziunii Sky News.

Diplomatul britanic a prezentat un raspuns in trei parti, precizand ca este constient de plangerile depuse de cetatenii romani la OFCOM, autoritatea britanica de reglementare din domeniul comunicatiilor, in ceea ce priveste reportajul trucat al jurnalistului Stuart Ramsay despre traficul ilegal de arme din Romania.

Insa, Paul Brummell a amintit ca postul de televiziune Sky News este detinut de o entitate privata, iar prin urmare reprezentantii guvernului britanic nu pot comenta activitatea jurnalistilor acestei televiziuni.

De asemenea, ambasadorul a precizat ca "Marea Britanie apreciaza cooperarea cu autoritratile din Romania in ceea ce priveste combaterea amenintarii traficului ilegal de arme, carne vie si droguri".

Reactia diplomatului britanic vine la aproape o saptamana de la difuzarea controversatului reportaj despre traficul ilegal de arme din Romania, care a dus la declansarea unei anchete DIICOT.

Vineri seara, un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a fratilor Atilla Csaba Pantics si Levente Pantics, precum si a intermediarului, Mihai Aurelian Szanto, pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si comunicarea de informatii false.

Cei trei cetateni romani au aparut in reportajul trucat al jurnalistilor Sky News despre traficul ilegal de arme, in care au citit scenariul prezentat de echipa de productie a lui Stuart Ramsay. Pentru realizarea "investigatiei jurnalistice", Szanto a primit de la jurnalistii britanici 2.000 de euro, din aceasta suma pastrand 1.000 de euro.

Postul de televiziune Sky News a anuntat, miercuri, ca sustine in totalitate, in continuare, materialul publicat duminica, privind presupusii traficanti de arme din Romania. De altfel, Sky News a postat din nou pe site miercuri materialul filmat de jurnalistul Stuart Ramsay.

Jurnalistul Stuart Ramsay a scris pe Twitter ca informatiile prezentate sunt reale si a negat ca ar fi vorba despre o inscenare, mentionand ca au loc arestari si ca executivul roman este pus in dificultate de aceasta situatie.

Ulterior, in cursul noptii de miercuri spre joi, Ramsay a postat pe Twitter inca trei mesaje in care da asigurari ca materialul nu este regizat si afirma ca in imaginile inregistrate de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazati apar numai membrii echipei de filmare, nu si "intermediarul" din reportaj.