Politia elvetiana informeaza, la o zi dupa atacul dintr-un tren care circula in nord-estul tarii, in care 6 persoane au fost ranite, ca nu exista niciun indiciu ca agresorul ar fi avut motivatii teroriste, informeaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Atacatorul a murit duminica, in urma ranillor suferite in timpul atacului, a anuntat politia elvetiana. Ulterior politia a informat ca si una dintre victime, o femeie in varsta de 34 de ani, a incetat din viata.

"Chestiunea motivului ramane intacta", arata politia regionala din Saint-Gall, explicand ca "la ora actuala nu exista niciun indiciu care sa arate ca acest act este terorist sau motivat politic".

"Terorismul nu este o pista preferata", a reiterat pentru AFP purtatorul de cuvant al politiei Brunos Metzger, afirmand ca "alte motive" sunt mai probabile, fara a preciza la ce alte motive se refera.

Un elvetian in varsta de 27 de ani a incercat sambata sa dea foc, cu un lichid inflamabil, unui vagon de tren si a lovit mai multi pasageri. Atacatorul a suferit arsuri grave.

Politia a recuperat imagini video cu atacul ce confirma ca acesta a actionat de unul singur.

Atacul s-a produs intr-un tren care circula in estul tarii, de-a lungul frontierei cu Lichtenstein, apropiindu-se de gara Salez.

Victimele - doi barbati in varsta de 17 si 50 de ani, trei femei de 17, 34 si 43 de ani, si o fetita in varsta de 2 ani - au fost internate in spital pentru arsuri sau plagi provocate de lovituri de cutit.

Atacatorul, care nu are antecedente penale, iar una dintre femeile ranite, raman in stare critica, precizeaza Bruno Metzger. O alta femeie si fetita se afla si ele in stare grava.

Un barbat care se afla pe peronul statiei Salez a fost ranit atunci cand s-a grabit sa urce in tren, atunci cand a intrat in statie, pentru a-l scoate pe agresorul ale carui haine luasera foc, a povestit barbatul politiei.

"Interventia acestuia a permis prevenirea inrautatirii situatiei", a explicat purtatorul de cuvant al politiei, Hanspeter Kruesi, pentru cotidianul Blick, lasand sa se inteleaga ca si alte persoane ar fi putut fi ranite.

Casa suspectului, care locuieste intr-o localitate de langa Saint-Gall, a fost perchezitionata sambata seara, iar vagonul de tren a fost examinat de catre politisti.

Politia a declarat ca nu va dezvalui detalii in aceasta etapa cu privire la identitatea sau nationalitatea ranitilor.