Aproximativ 9.000 de oameni - femei, barbati sau copii, tineri ori varstnici - au trecut vineri pe la catafalcul Reginei Ana, aflat in Sala Tronului a Palatului Regal, si i-au adus un ultim omagiu, informeaza Agerpres.

O femeie depune flori in fata Palatului RegalFoto: Hotnews

Pentru Evelina Spanu, filolog, trecerea in nefiinta a Reginei Ana este un moment pe care il resimte "de doua-trei ori trist" pentru istoria Romaniei. "O tristete imensa pentru ce s-a intamplat, ce a urmat si ce este, pentru Regina si pentru familie. Poate ne ajuta Dumnezeu si se intampla o minune. Eu chiar imi doresc lucrul acesta. Ma gandesc ca poate exista si pentru noi un culoar de bine - mic, firav - dar care sa ne aduca acolo unde trebuie", a spus ea.

Diana Ciobotea, 25 de ani, blogger, a sustinut ca a venit la catafalcul Reginei Ana pentru ca admira simplitatea Familiei Regale.

"Am venit la catafalcul Majestatii Sale Regina Ana pentru ca admir decenta cu care si-a trait viata, admir simplitatea Familiei Regale a Romaniei si sunt o simpatizanta a lor. Am fost aproape de Majestatile lor si la momente fericite si nu puteam sa lipsesc in asemenea momente grele", a adaugat ea.

Si pictorul Elian Bacila a adus un ultim omagiu Reginei Ana.

''Am venit din respect pentru Familia Regala si pentru Coroana. E foarte normal ca orice roman care simte si traieste cu adevarat romaneste sa fie aici pentru un ultim omagiu. E un moment de mare emotie si insemnatate pentru noi toti. Am simtit nevoia sa fiu aici, astazi, in primul rand pentru ca sunt roman. E o traditie in familia mea, m-am gandit foarte mult si la stramosii mei. Strabunicul meu a fost la Canal, la Poarta Alba, tatal unchiului a fost general in armata Regelui, dupa aceea, cand s-au schimbat vremurile, a facut inchisoare. Dupa ce a fost eliberat a fost angajat ca simplu muncitor", a aratat artistul.

Timp de doua zile, joi si vineri, romanii au putut aduce un ultim omagiu Reginei Ana. Flori si candele au fost depuse in fata Palatului Regal.

Regina Ana va fi inmormantata sambata, la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, necropola regilor Romaniei.