Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, vineri, ca statul roman este obligat sa reactioneze daca elementele prezentate in materialul de presa difuzat de postul Sky News nu corespund realitatii, informeaza Agerpres.

Raluca PrunaFoto: Hotnews

"Sigur, in masura in care cele prezentate (in materialul Sky News - n.r.) nu corespund realitatii, statul roman este obligat sa actioneze. Si in acest sens, de altfel, s-au facut si niste prime demersuri", a declarat Pruna, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, intrebata daca statul roman ar trebui sa actioneze in instanta, la Londra, postul tv Sky News.

Ambasada Romaniei la Londra a anuntat joi seara ca, in continuarea demersurilor intreprinse pentru asigurarea unei informari corecte si complete a publicului si stabilirea adevarului in cazul reportajului "Criminal Gang Selling Military Weapons", in care se prezinta presupusi traficanti de arme din Romania, a transmis Sky News o noua scrisoare in care solicita postului britanic de televiziune sa prezinte, in conditii de difuzare similare, "elementele care vor rezulta din ancheta desfasurata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - DIICOT".

Procurorii DIICOT au retinut, in cursul zilei de joi, trei barbati care apar in reportajul realizat de televiziunea britanica Sky News.

Potrivit unui comunicat difuzat de DIICOT, au fost retinuti pentru 24 de ore Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics si Levente Pantics, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si comunicarea de informatii false.