Rusia a masat la granita cu Ucraina din regiunea Crimeea si mai multi soldati si armament mai modern in ultimele zile a declarat joi Oleh Slobodyan, purtatorul de cuvant al trupelor de frontiera ucrainene, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Putem spune fara dubiu ca soldatii rusi care erau acolo din martie sunt acum inlocuiti cu altii”, a declarat el intr-o conferinta de presa tinuta in contextul unor tensiuni in crestere intre Moscova si Kiev.

“Acesti militari vin cu si mai mult echipament modern si exista unitati de atac aerian. In ultimele zile, am observat intarirea unitatilor de la frontiera. Numarul lor a crescut”, a spus Slobodyan.

Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a anuntat joi ca a transmis tuturor unitatilor militare de langa Crimeea sin regiunea estica Donbass sa fie la cel mai inalt nivel de pregatire pentru lupta, dupa acuzatiile Rusiei privind ncursiuni ucrainene in Crimeea.

Tot joi, purtatorul de cuvant al Statului Major a declarat Reuters ca Ucraina tine in sudul tarii, incepand de miercuri, exercitiile militare ce erau programate sa aiba loc.

Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina ca foloseste tactici teroriste pentru a incerca sa provoace un nou conflict si sa destabilizeze Crimeea.

Declaratia liderului de la Kremlin vine dupa ce Rusia a sustinut ca a prevenit doua incercari ucrainene de a infiltra sabotori in peninsula anexata de rusi in februarie 2014.

Statele Unite nu au descoperit nimic pana acum care sa sustina afirmatiile Rusieiprivind o incursiune ucraineana in Crimeea, a spus joi ambasadorul american in Ucraina, Geoffrey Pyatt.

Pe de alta parte, marina rusa planuieste exercitii in Marea Neagrapentru a se antrena in respingerea de atacuri subacvatice din partea sabotorilor, a anuntat ministerul apararii de la Moscova, potrivit agentiilor ruse de stiri, citate de Reuters.