Doi atasati militari turci din Grecia au fost dati disparuti dupa ce fusesera chemati inapoi in Ankara in vederea investigatiilor cu privire la lovitura de stat esuata din Turcia, a afirmat un oficial turc joi, pentru Reuters.

Turcia, care detine a doua cea mai mare armata din cadrul NATO, a eliberat din functie mii de soldati, inclusiv in jur de 40 la suta dintre generali in urma loviturii de stat esuate de luna trecuta.

"Stim ca cei doi atasati militari in Grecia au incercat sa ajunga in strainatate. Informatiile care ne stau la dispozitie sugereaza ca s-ar putea sa fi mers in Italia ... Daca aceste informatii se confirma, vom instiinta autoritatile italiene", a declarat oficialul.

Acesta a mai declarat si ca atasatul militar turc in Bosnia ar lipsi, insa ambasada de acolo a negat aceasta informatie si a afirmat ca atasatul nu fusese chemat inapoi in Turcia.

Un total de 160 de membri ai fortelor armate, suspectati in legatura cu puciul esuat din data de 15 iulie sunt cautati inca, inclusiv noua generali, au mai spus oficialii.

Fethullah Gulen, acuzat de catre oficialitatile turce pentru lovitura de stat, se afla in momentul de fata pe teritoriul Statelor Unite si a negat orice legatura cu evenimentul.

Ministrul de Externe turc a declarat ca in jur de 300 de membri ai Ministerului de Externe au fost suspendati in urma complotului, inclusiv doi ambasadori.