Cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu reginei Ana, care a murit in 1 august la varsta de 92 de ani intr-un spital din Elvetia, poate merge joi si vineri la Palatul Regal din Bucuresti, unde este depus sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale. Accesul in Sala Tronului va fi permis intre orele 8-22, potrivit programului comunicat de Casa regala.

Cei caer vor merge la Palatul Regal sunt rugati sa fie imbracati in tinuta corespunzatoare, in culori inchise, sa nu poarte sacose, genti ori bagaje voluminoase, de niciun fel, sa nu vina insotiti de copii sub 7 ani, nici cu carucioare de copii, sa nu foloseasca aparate de fotografiat ori telefoane mobile, ori alte instrumente electronice, sa aiba la ei un document de identitate. Fotografierea si filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei, a precizat Casa Regala.

Totodata, nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi asezate in gradina din fata Palatului Regal ori pe trotuarul din fata grilajului Palatului. Personalul Casei Regale va fi la fata locului, pentru a indruma publicul participant. Persoanele care vin la catafalc sunt rugate sa nu aduca volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente ori fotografii cu ei. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin posta, pe adresa Palatului Elisabeta.

In incinta Palatului Regal, fumatul si vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise. Carti de condoleante deschise la Castelul Peles, Palatul Regal si Palatul Elisabeta raman la dispozitia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Mesaje de condoleante pot fi transmise si online la http://www.familiaregala.ro/mesaje.

Slujba de inmormantare a reginei Ana este programata pentru sambata, la ora 15.00, in Noua Catedrala de la Curtea de Arges. Regele Mihai, aflat in Elvetia, nu va participa, din motive de sanatate.