Suplimentarea cu 15 milioane de lei a sprijinului acordat Patriarhiei Romane pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, dar si realizarea unui 'teatru temporar', destinat institutiilor care nu isi pot folosi salile de spectacol, figureaza pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Potrivit raportului de specialitate atasat primului proiect, in bugetul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic, pana in prezent, pentru Patriarhia Romana era aprobata suma de doua milioane de lei, sprijin pentru efectuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, scrie Agerpres.

De asemenea, conform aceluiasi proiect de hotarare, ar urma sa fie acordat un sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Manastirea Antim, dar si 400.000 de lei pentru Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti; 2,3 milioane lei pentru Muzeul National al Literaturii Romane; 2,4 milioane lei pentru Muzeul Municipiului Bucuresti si 789.000 lei pentru Teatrul Evreiesc de Stat.

"Solicitarile ante mentionate sunt fezabile prin diminuarea cu 25.777.000 lei din bugetul PMB de la pozitia 'Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca Tei si zona adiacenta lor', unde conform scrisorii Directiei Management Proiecte si Finantari Externe nr. 1096/1.07.2016 se propune o diminuare a sumelor aprobate prin HCGMB nr. 32/2006", prevede raportul de specialitate.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat din bugetul pe anul 2015 circa 9 milioane lei pentru biserici. Din aceasta suma circa 430.000 lei au fost alocati pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

Lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului au inceput in februarie 2011, iar Patriarhia estimeaza ca se vor finaliza in 2017.

Un alt punct de pe ordinea de zi vizeaza realizarea unui 'teatru temporar', destinat institutiilor care nu au sali de spectacol moderne sau au demarat lucrari de reabilitare, modernizare si consolidare.

Pe baza analizei salilor de teatru existente, s-a estimat un necesar de 400-450 de locuri de spectacol, se arata in raportul de specialitate. Amplasamentul acestui teatru ar urma sa fie unul central, cu acces facil auto si prin mijloace de transport in comun. Tot in sedinta de joi, consilierii generali ar urma sa aleaga un nou viceprimar, dupa ce Tudor-Tim Ionescu (ALDE) si-a anuntat demisia din aceasta functie in urma cu o luna.

Un alt proiect de pe ordinea de zi vizeaza aprobarea executiei bugetului Municipiului Bucuresti pe anul 2016, pana la data de 30 iunie. Consilierii urmeaza sa se pronunte si in ce priveste transmiterea Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, in folosinta gratuita, din administrarea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement a imobilului reprezentand sectiune din Parcul Herastrau, cu adresa administrativa Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1. Un alt proiect de hotarare vizeaza acceptarea unei donatii din partea Ambasadei Republicii Slovace, constand in bustul liderului si omului politic slovac Alexander Dubcek, urmand sa fie realizat un monument de for public.