Zeci de turisti au ramas blocati miercuri dupa amiaza pe trasee din masivul Bucegi din cauza viiturilor puternice si a ploii abundente, anunta Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJJ Prahova, Leonard Dragomirescu, jandarmii montani au intervenit pentru recuperarea unui grup de 15 persoane, intre care se aflau si sapte copii, care a plecat de la Diham Militar spre cabana Gura Diham din Valea Cerbului, grupul ramanand blocat pe traseu din cauza unei viituri.

La actiune au participat si salvamontistii din Busteni, a precizat seful salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc.

De asemenea, jandarmii montani intervin pentru recuperarea altor doua grupuri de turisti, unul format din noua persoane, intre care si un copil, blocat la Crucea Caraiman din cauza ploii torentiale, si un altul format din 20 de persoane, intre care si copii, care au plecat de la Crucea Caraiman spre Busteni. Cele 20 de persoane au ramas blocate intre doua viituri, urmand a fi recuperate de echipele de interventie, a precizat Dragomirescu.

Totodata, salvamontistii din Busteni intervin pentru recuperarea unui grup de turisti straini surprins de ploaia torentiala pe traseul Jepii Mici.

Gheorghe Haiduc a precizat ca din grup fac parte cinci persoane, intre care si copii, acestea fiind surprinse de o viitura intre doua traversari. Alte cateva zeci de turisti care au fost surprinsi de ploaia torentiala in timp ce se aflau pe trasee din Bucegi s-au adapostit la Refugiul Salvamont aflat la Salvamont Busteni situat la cota 2.260 metri, a mai declarat Haiduc.