Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri o atentionate meteo de instabilitate atmosferica, canicula si disconfort termic, in vigoare de joi, ora 6:00, pana vineri, ora 15:00. Sunt asteptate furtuni in intreaga tara, in timp ce in joi, in cea mai mare parte a Munteniei, in sudul Moldovei, precum si in Dobrogea, vremea va fi caniculara iar disconfortul termic va fi accentuat. Vineri, vremea va deveni racoroasa in toata tara.

Avertizare de furtuni si caniculaFoto: ANM

Meteorologii informeaza ca joi, in vestul, centrul si nordul teritoriului vremea va fi instabila si se va raci. Vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, care pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Pe spatii mici cantitatile de apa vor depasi 30...40 l/mp.

Incepand din orele serii si pana in dupa-amiaza zilei de vineri, astfel de fenomene se vor manifesta pe arii extinse in regiunile sud-estice si estice precum si in zona de munte, cu precadere in Carpatii Orientali.

In cea mai mare parte a Munteniei, in sudul Moldovei, precum si in Dobrogea continentala, in dupa-amiaza zilei de joi, vremea va fi caniculara, cu maxime de 35...36 de grade si izolat, 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

ANM precizeaza ca vremea va deveni vineri racoroasa in toata tara.