Angajatii care asigura mentenanta la metrou vor fi miercuri, intre orele 10.00 si 12.00, in greva de avertisment, dar actiunea de protest nu va afecta circulatia trenurilor, a declarat marti, pentru News.ro, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi. Liderul sindical a spus ca actiunea de protest este a angajatilor de la Alstom, cei care asigura mentenanta la metrou.

Ion Radoi a precizat ca este vorba de aproximativ 500 de membri de sindicat, nemultumiti de faptul ca cei din conducerea societatii Alstom nu au dat curs solicitarii lor de a semna un nou Contract colectiv de munca in care sa fie prevazuta o majorare cu opt la suta a salariilor.

Alstom are un contract de mentenanta cu Metrorex incheiat in 2003 pentru 15 ani.

Si Metrorex a dat asigurari ca greva nu ii va afecta pe calatori.

"Metrorex face precizarea ca stirea aparuta in mass-media privind greva de avertisment la metrou nu se refera la salariatii Metrorex care isi vor desfasura activitatea in mod normal, ca si pana acum, ci la salariatii firmei SC Alstom Transport S.A. care asigura mentenanta trenurilor de metrou", a transmis Metrorex.

UPDATE Compania Alstom a precizat, intr-un comunicat, ca circulatia la metrou se va desfasura normal.

Iata mai jos precizarile transmise de Alstom:

"Compania Alstom respecta dreptul tuturor angajatilor si a luat cunostinta de greva de avertisment anuntata.

Cresterea salariala propusa de companie este de 3%, dupa cum urmeaza: pentru manageri si specialisti, 3% crestere salariala pe baza de merit; pentru muncitori, 2% crestere generala plus 1% crestere acordata pe baza de merit, ceea ce in conditiile economice actuale (deflatie, scaderea TVA etc.) este o propunere foarte generoasa. Salariul mediu net la nivelul echipei care asigura mentenanta materialului rulant este mult superior salariilor existente pe piata din Romania; in plus fata de salariu, angajatii au un pachet de beneficii extrem de consistent.

De-a lungul anilor, Alstom a facut investitii semnificative pentru imbunatatirea tuturor conditiilor de lucru. Ca urmare, halele sunt acum ventilate, dotate cu aer conditionat cu aport de aer proaspat, sisteme performante de incalzire, instalatii de iluminat corespunzatoare etc.

Alstom doreste sa asigure toti calatorii ca traficul cu metroul nu va fi afectat de greva de avertisment anuntata, intrucat exista suficiente trenuri de rezerva disponibile, care pot asigura capacitatea de transport necesara pentru acel interval orar".