Oficiali romani si straini sunt asteptati miercuri, la Castelul Peles din Sinaia ca sa prezinte condoleante familiei dupa moartea reginei Ana. Pe la catafalcul ei aflat in Holul de Onoare al Castelului Peles vor trece presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, reprezentanti ai Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO si ai Organizatiilor Internationale.

La Peles sunt aspteptati si reprezentanti ai presedintiei Republicii Moldova, membri ai Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor doua tari. Urmeaza sa prezinte condoleante si reprezentanti ai Academiei Romane si ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice si din partea altor culte.

Pana miercuri, la ora 18.30, sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana ramane in Holul de Onoare al Castelului Peles unde publicul nu are acces.

Miercuri seara sicriul va fi adus la Bucuresti si depus la Palatul Regal de pe Calea Victoriei, in Sala Tronului. La sosire, va avea loc un scurt ceremonial militar si religios, in jurul orei 20.45, in prezenta principesei mostenitoare Margareta si a familiei regale. Vor lua parte ierarhi ai Bisericii Catolice si Bisericii Ortodoxe Romane. Evenimentul va avea caracter privat. Publicul nu va avea acces in Sala Tronului.

Dar, toti cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu reginei o vor putae face joi si vineri intre orele 8 - 22, la Sala Tronului de la Palatul Regal unde intrarea este libera.

Slujba de inmormantare a Reginei Ana care a murit in 1 august intr-un spital din Elvetia, este programata pentru sambata, la ora 15.00, in Noua Catedrala de la Curtea de Arges. Regele Mihai, aflat in Elvetia, nu va participa, din motive de sanatate.

Carti de condoleante sunt deschise la Castelul Peles, la Palatul Regal din Capitala si la Palatul Elisabeta. Acestea sunt la dispozitia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.