Miercuri, vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara la amiaza in zona de campie a Olteniei si Munteniei, unde si disconfortul termic va fi in crestere, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Vreme calduroasaFoto: MorgueFile.com

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 36 de grade, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 14 si 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales dupa-amiaza si seara, local in zona montana si pe spatii restranse indeosebi in regiunile intracarpatice, iar in cursul noptii, in vest si nord-vest.

Vor fi conditii de grindina, iar punctiform cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp.In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spatii mici. Minimele termice vor fi cuprinse intre 15 si 21 de grade, mai scazute, spre 10 grade, in depresiunile Carpatilor Orientali, dar si mai ridicate pe litoral.

La Bucuresti, vremea calduroasa va persista, iar disconfortul termic va fi in crestere, astfel ca maxima termica se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar minima va fi de 19...21 de grade, usor mai mica in zona preoraseneasca. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Joi, vremea va deveni instabila in cea mai mare parte a tarii. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse, ce vor avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice si de intensificari ale vantului care, izolat vor lua aspect de vijelie. Vor fi caderi de grindina si pe arii restranse, in special in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, se vor cumula cantitati de apa in jurul a 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala, in cursul zilei in vestul, centrul si nordul tarii, iar noaptea, indeosebi in regiunile estice, centrale si sudice. Valorile termice vor marca o scadere semnificativa fata de ziua precedenta in regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni racoroasa pentru aceasta perioada, in timp ce in sud si sud-est se va mentine calduroasa, local caniculara in orele amiezei, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19...20 de grade in vest si nord si 35...37 de grade in sudul si estul Munteniei si in partea continentala a Dobrogei. Temperaturile minime se vor situa intre 9 si 20 de grade, mai ridicate pe litoral pana spre 23 de grade.