In intervalul 9-13 august vor fi mobilizati circa 1.400 de politisti, jandarmi si pompieri pentru evenimentele legate de funeraliile Reginei Ana, informeaza un comunicat al MAI.

Ministrul afacerilor interne, Petre Toba, a convocat marti o sedinta de lucru cu toate structurile MAI implicate in asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica in contextul desfasurarii funeraliilor Majestatii Sale Regina Ana.

In acest scop au fost mobilizati aproximativ 1.400 de politisti, jandarmi si pompieri care vor desfasura in intervalul 9-13 august a.c. misiuni specifice, fiind disponibile si resurse suplimentare, pregatite in eventualitatea aparitiei unor situatii deosebite.

Politia de Frontiera a dispus masurile necesare pentru facilitarea tranzitului frontierei de stat a tuturor participantilor la funeralii, inclusiv a demnitarilor romani si straini si a reprezentantilor mass-media.

Peste 960 de politisti si jandarmi vor asigura masurile de ordine publica in locurile de desfasurare a activitatilor (aeroport, Castelul Peles, Palatul Regal, Curtea de Arges) si in localitatile tranzitate de convoiul funerar.

Pentru dirijarea si fluidizarea circulatiei, vor fi in strada aproximativ 430 de politisti rutieri.

Acestia vor lua masuri pentru a asigura deplasarea in conditii de siguranta a cortegiului funerar, inclusiv prin insotirea cu echipaje pe tot traseul si prin impunerea, acolo unde este nevoie, de restrictii de circulatie.

Pentru prevenirea eventualelor situatii de urgenta pe tot parcursul activitatilor, mai ales in locurile unde este asteptat un numar mare de persoane, va fi asigurata prezenta echipajelor SMURD.