Drumul spre cetatea dacica Sarmizegetusa Regia trebuie reparat in cinci zile, dupa ce acesta a fost rupt in mai multe puncte, in cursul serii de duminica, de o viitura puternica, ultimii patru kilometri din drum fiind inchisi traficului auto, transmite Mediafax.

Soseaua spre Sarmizegetusa, distrusa de apeFoto: Captura YouTube

Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost rupt de ape in mai multe locuri, iar pentru siguranta turistilor, ultimii patru kilometri pot fi parcursi doar pe jos, firma care intretine drumurile judetene din zona Orastiei primind un termen de cinci zile pentru repararea caii de acces spre situl istoric.

"O comisie a Consiliului Judetean Hunedoara, condusa de vicepresedintele Mircea Bobora, s-a deplasat, luni, la fata locului si s-a decis oprirea circulatiei auto pe ultima portiune de drum de 4 km, situata pe Valea Alba.

De asemenea, s-a dispus efectuarea lucrarilor de reparatii pe sectoarele de drum afectate, in urmatoarele 5 zile, de catre firma TRAMECO S.A. Oradea, cea care are contract de intretinere si reparatii a drumurilor judetene pe zona Orastie", se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Hunedoara.

Potrivit reprezentantilor CJ Hunedoara, in urma fenomenelor meteo de o intensitate deosebita - ploaie torentiala si formarea de viituri pe versanti - ce au avut loc in noaptea de duminica spre luni, in intervalul orar 17.00 - 03.00, pe drumul judetean DJ 705A: Orastie - Orastioara de Sus - Costesti - Sarmizegetusa Regia, intre situl arheologic Sarmizegetusa Regia si localitatea Costesti, s-au produs stricaciuni in sapte puncte.

Soseaua care face legatura cu Sarmizegetusa Regia a fost data in folosinta de Consiliul Judetean Hunedoara in primavara acestui an, fiind construita pe un proiect finantat din fonduri de la UE, prin Programul Operational Regional 2013.

Modernizarea drumului dintre localitatea Costesti si cetatea Sarmizegetusa Regia a inceput in luna august 2015 si a costat 18,2 milioane lei.