Reprezentantii sindicatelor din Sanatate au mers luni la sediul Ministerului Sanatatii pentru discutii referitoare la plata garzilor, la sedinta participand si ministrul Muncii, Dragos Pislaru, negocierile venind dupa ce sambata medicii au fost anuntati de cresterea platii pentru garzi, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Asteptam ca Guvernul, prin reprezentantii lui, sa gaseasca o solutie echilibrata pentru toate categoriile profesionale din sectorul de Sanatate. Ne opunem ferm dezbinarii categoriilor profesionale din sanatate pe care incearca anumiti colegi sa o faca. Mergem cu un mesaj foarte clar catre ministrul Sanatatii si vrem sa se faca corectii penteu tot personalul care nu beneficiaza de ordonanta 20, din zona tehnic-administrativ. Consideram ca nu poate exista un spital fara acesti colegi. Nu renuntam la colegii nostri din directiile de sanatate publica, in special functionarii publici, cresele si gradinitele si, de asemenea, la aceasta intalnire vom transmite ministerului Muncii corectarea de urgenta a nivelului salarial pentru colegii nostri din asistenta sociala, care sa fie adusi la acelasi nivel cu colegii din sanatate", a declarat Marius Sepi de la Federatia Sanitas inainte de intalnire.

Discutiile vin dupa ce, sambata, Ministerul Sanatatii a anuntat ca Guvernul Romaniei a decis alocarea a aproximativ o suta de milioane de lei pentru anul 2016 in vederea cresterii platii garzillor medicilor, marirea urmand sa intre in vigoare incepand cu data de 1 octombrie, fondurile urmand sa fie obtinute din administrarea mai eficienta a resurselor. Ulterior, sindicatele au precizat ca vor sa vada ce li se ofera si sa analizeze daca le sunt respectate cerintele.