Regele Mihai nu va participa la inmormantarea Reginei Ana, dupa ce medicii sai au recomandat impotriva calatoriei, informeaza Casa Regala intr-un comunicat de presa.

Regele Mihai I si Regina Ana (2007)Foto: Agerpres

"Un colegiu alcatuit din cinci medici curanti ai Regelui Mihai I, de diverse specialitati, au facut recomandari impotriva participarii Majestatii Sale la funeraliile Majestatii Sale Defuncte Regina Ana. Regele Mihai I va ramane pe perioada Funeraliilor Regale in resedinta din Elvetia, alaturi de prieteni si apropiati, de angajati ai Casei Majestatii Sale si de doua maici ortodoxe detasate la resedinta. Aceasta decizie a fost luata cu mare parere de rau", se arata in comunicatul de presa.

Casa Regala precizeaza ca la funeralii vor lua parte principesa mostenitoare Margareta, custodele Coroanei Principele Radu, principesa Elena, Alexander Philips Nixon, principesa Sofia, principesa Maria, Nicolae Medforth-Mills si Elisabeta Maria Biarneix.

Potrivit sursei citate, si-au anuntat prezenta membri ai familiilor regale straine, iar numele lor vor fi anuntate joi.

Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, in data de 13 august, dupa ce trupul neinsufletit al Reginei va fi depus o zi in Holul de Onoare la Castelul Peles, apoi in Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucuresti.