Pompierii giurgiuveni au intervenit luni pentru stingerea a doua incendii izbucnite la doua locuinte din municipiul Giurgiu, o casa si un apartament unde a luat foc aparatul de aer conditionat, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al ISU Giurgiu, Cristian Virag.

"In dimineata zilei de luni am fost anuntati prin 112 ca un incendiu a izbucnit la un bloc de locuinte din municipiul Giurgiu. La fata locului s-a deplasat un echipaj pentru stingerea incendiilor si o autospeciala cu apa si spuma si a fost constatat faptul ca incendiul a izbucnit de la un aparat de aer conditionat aflat sub tensiune. Un alt incendiu a fost anuntat la o casa de pe strada Oltului din municipiu unde a fost semnalat un fum dens, negru, la fata locului deplasandu-se un echipaj de pompieri cu o autospeciala cu apa si spuma si un echipaj SMURD", a declarat Cristian Virag.

El a afirmat ca, in primul caz, incendiul s-a manifestat la exteriorul blocului si "a ars o portiune din izolatia cu polistiren a blocului", dar interventia rapida a pompierilor a facut ca focul sa nu se propage si "nu a fost necesara evacuarea locatarilor", iar la locuinta din strada Oltului, a fost identificat drept cauza a incendiului "un cauciuc", si in aceasta situatie interventia prompta a pompierilor a facut sa nu fie nevoie de evacuarea locatarilor.

In urma cu aproximativ doua saptamani un alt incendiu s-a manifestat la o institutie publica din municipiu din cauza unui aparat de aer conditionat lasat sub tensiune pe timpul noptii.