Regele Mihai vrea sa participe la funeraliile Reginei Ana si va veni in Romania, daca nu se va simti slabit. Este asteptat si nepotul reginei, Nicolae, dar Principesa Irina va lipsi de la inmormantarea mamei sale.

Regele Mihai I si Regina Ana (2007)Foto: Agerpres

"Majestatea Sa suporta cu greu despartirea de Regina Ana care i-a fost alaturi 68 de ani. Doreste sa participe la funeraliile din Romania si va veni, daca nu se va simti slabit", a transmis, sambata, TVR, citata de Mediafax.

Regele nu a putut participa nici la ceremoniile desfasurate saptamana aceasta la Morges, Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal, declarand ca fostul suveran este foarte afectat de moartea ei si ii este "foarte greu", fiind "o povara teribila" pentru el.

Nu este interzisa participarea la funeralii niciunui membru al familiei. La funeralii este asteptat si nepotul reginei, Nicolae.

Cea de-a trei fiica a Reginei Ana, Irina Walker, a anuntat, pe Facebook, ca nu va participa la funeraliile mamei sale, din motive personale.

"In aceste zile triste, ma gandesc cu drag la mama si la faptul ca nu pot veni in Romania, in pofida dorintei Familiei Regale / familiei mele; este foarte trist ca nu voi reusi sa-mi iau ultimul ramas bun de la mama, dar intotdeauna voi pastra memoria ei in inima ea. Decizia imi apartine, luand-o din motive personale. Voi urmari de departe si voi fi cu sufletul alaturi de Familia Regala", a scris Irina Walker pe reteaua de socializare.

Sicriul cu trupul Reginei Ana va fi adus cu o aeronava Tarom care va ateriza pe aeroportul Henri Coanda, marti, 9 august, la ora 15.15, anunta televiziunea publica. Principesa Maria, fiica cea mica a Majestatilor Lor, si avocatul Casei Regale se vor ocupa de transport.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana se afla in prezent la capela din orasul Morges, unde mai sunt asteptati sa se reculeaga prieteni ai Casei Regale.