Spellground Festival, cel mai mare festival de muzica de pe litoralul romanesc, programat intre 12-14 august, a fost anulat ca urmare a solicitarii Universitatii Ovidius Constanta,partener oficial al festivalului,cu privire la respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu national,anunta organizatorii, citati de Mediafax.

Festivalul Spellground, care fusese stabilit sa aiba loc intre 12-14 august, din Constanta pana in Navodari, pe trei scene, reunind 17 trupe internationale si 44 romanesti, in total peste 300 de artisti, inclusiv muzicineii de la The Kooks si cei de la Royksopp, nu va mai avea loc.

Universitatea Ovidius Constanta, partener oficial al evenimentului, a solicitat respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu national prin adaptarea programului festivalului si eliminarea manifestarilor muzicale de pe terenul institutiei de invatamant.

Contravaloarea biletelor si abonamentelor poate fi recuperata incepand cu data de 12 august in toate retelele de ticketing, conform procedurilor ce vor fi anuntate incepand de sambata, 6 august, pe site-ul oficial.

Pe terenul Universitatii Ovidius ar fi trebuit pozitionate principalele doua scene ale festivalului, Master Stage si Ground Stage, care insumau 70% din showurile live din programul Spellground.

"Activitatile agreate initial prin acordul de parteneriat contravin pozitiei pe care institutia noastra doreste sa o adopte intr-o astfel de zi si a obligatiilor dispuse prin hotararea de guvern", se arata intr-o adresa a Universitatii.