Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora valorile de trafic sunt in crestere pe DN1 Ploiesti - Brasov. Mai ingreunat (cu viteza redusa) se circula la Comarnic, pe sensul de mers catre Brasov, iar la Busteni, de asemenea traficul este intens, insa in ambele sensuri.

De precizat este faptul ca diminuarea capacitatii de circulatie a DN1 este cauzata si de trecerea de la doua, la o banda de circulatie, la intrarea in localitatea Comarnic, pe sensul de mers catre Brasov.

La aceasta ora 10:45, pe DN1 Ploiesti - Brasov traficul rutier se desfasoara ingreunat pe sensul de mers catre munte, circulandu-se in coloana de la Nistoresti (aproximativ km 100) pana in Comarnic.

Viteza de deplasare este, de asemenea, mica si la Busteni, in ambele sensuri (pentru ca multi conducatori auto circula incet, deplasandu-se de la o statiune la alta, fapt normal intr-o zi de week-end).

Pentru evitarea aglomeratiei din zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, conducatorii auto pot avea in vedere si rutele alternative:

- catre Brasov

DN1A Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele;

- catre Sinaia

DN7 Bucuresti - Baldana, DN 71 Baldana - Targoviste - Fieni - Sinaia;

in zona Bran - Moeciu:

A1 Bucuresti - Pitesti, DN73 Pitesti - Brasov;

DN1 Bucuresti - Ploiesti - Predeal, DN73A Predeal - Rasnov, DN73 Rasnov - Bran - Moeciu.

Cititi siTrafic intens pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre mare. La iesirea de pe A4 si intrarea pe DN39, s-a format deja coloana de masini