Toxiinfectia alimentara de la jumatatea lunii iulie la un complex hotelier din statiunea Venus, unde 19 persoane s-au imbolnavit, a fost provocata de un stafilococ auriu preluat de la angajati, focarul fiind declarat inchis, transmite Mediafax.

Potrivit DSP Constanta, focarul de toxiinfectie alimentara, in urma caruia 19 persoane s-au imbolnavit usor, trei dintre ele fiind internate cateva ore in spitalul din Mangalia, a fost determinat de toxina Staphylococcus aureus hemolitic (stafilococul auriu), calea de transmitere fiind digestiva.

Sursa de contaminare a fost stabilita in randul personalului din blocul alimentar.

"Purtatorii au fost scosi din blocul alimentar in vederea tratamentului de sterilizare si vor fi reprimiti la locul de munca doar dupa controlul bacteriologic negativ", au declarat, vineri, reprezentantii DSP Constanta, adaugand ca imbolnavirile au fost cauzate de nerespectarea masurilor de igiena individuala si de la locul de munca de catre personalul din blocul alimentar.

In data de 20 iulie, 19 persoane cazate in regim all inclusive la un complex hotelier din statiunea Venus au prezentat simptome usoare de toxiinfectie alimentara dupa ce au servit cina, iar o familie cu un copil a ajuns la spitalul din Mangalia cu forme mai agresive ale bolii. Ei au putut plecat dupa doua ore de tratament, fara sa mai fie nevoie de internare.