O femeie de 79 de ani din Ialomita a murit dupa ce a fost infectata cu virusul West Nile, avand deja o patologie care a cauzat complicatii, informeaza Ministerul Sanatatii, transmite Mediafax.

TantarFoto: Smile Media

O femeie de 79 de ani din Ialomita a murit la scurt timp dupa ce a fost infectata cu virusul West Nile, care se transmite prin intepatura de tantar. Femeia a fost internata in data de 28 iulie cu o patologie complexa si a murit cateva zile mai tarziu, a explicat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.

UPDATE 12.50Ministerul Sanatatii precizeaza ca a mai existat un deces anul trecut in luna septembrie dupa o infectare cu West Nile. In varianta initiala a articolului se spunea ca decesul anuntat azi este primul din ultimii 4 ani.

"Intr-adevar, femeia de 79 de ani din Ialomita a fost internata cu suspiciunea de meningita cauzata de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia avand meningoencefalita, iar aceasta, asociata cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei sa nu poata face fata acestei infectii.

Potrivit Centrului de prevenire a bolilor din SUA (Center for Disease Control and Prevention, CDC), 70 - 80% din persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvolta niciun fel de simptome si mai putin de 1% din persoanele care sunt infectate dezvolta probleme neurologice precum encefalita sau meningita.

Din toate formele posibile de boala cauzata de acest virus, rata de mortalitate in grupele de risc, cu precadere persoanele varstnice cu patologie asociata, este in medie de 4%. Incidenta formelor grave si a decesului este extrem de redusa. Nu suntem intr-o situatie grava care sa cauzeze ingrijorarea populatiei", a declarat Mediafax Colintineanu.