Vineri, vremea va continua sa se incalzeasca usor si va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, izolat caniculara dupa-amiaza in Lunca Dunarii, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Vreme calduroasaFoto: MorgueFile.com

Va creste si disconfortul termic, iar in sudul tarii, pe arii restranse, indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 9 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 24 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar cu unele innorari dupa-amiaza, in Carpatii Occidentali si in Dobrogea, unde, cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane.

La Bucuresti

Vremea va fi calduroasa, iar dupa-amiaza indicele temperatura-umezeala (ITU) va putea atinge pragul critic de 80. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade, iar minima se va situa in jurul valorii de 19 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat.

La munte

Cerul va fi variabil, cu unele innorari temporar accentuate dupa-amiaza in Carpatii Occidentali, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste. Temperatura aerului nu va avea modificari importante fata de ziua precedenta.

La mare

Vremea va fi predominant frumoasa si va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi mai mult senin.Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 30 de grade, iar cele minime intre 21 si 24 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 26 si 28 de grade.

Sambata

Vremea se va mentine calduroasa, local caniculara in sudul tarii, unde si disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 10 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 23...25 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, indeosebi spre seara si noaptea, cand se vor semnala averse si descarcari electrice, local in Banat si Crisana si izolat in Maramures, Transilvania, nordul Moldovei si vestul Olteniei. Vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari spre sfarsitul intervalului in regiunile vestice si nord-estice.

La munte

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, indeosebi spre seara si noaptea, cand se vor semnala averse si descarcari electrice, local in Carpatii Occidentali si izolat in restul masivelor. Vantul va sufla in general slab si moderat. Temperaturile vor fi apropiate de cele din ziua precedenta.

La mare

Vremea va fi calduroasa. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 32 de grade, iar cele minime intre 22 si 25 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 26 si 29 de grade.

Duminica

La munte

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare accentuate. Local se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Vremea se va raci, mai ales in nordul Carpatilor Orientali si Muntii Apuseni.

La mare

Vremea se mentine calduroasa, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala ITU va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, mai mult senin. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare, in special noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 31 si 34 de grade, iar cele minime intre 21 si 23 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 26 si 30 de grade.