Daniela Cimpean, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, a declarat ca nu este surprinsa de ancheta Directiei Nationale Anticoruptie, in urma careia un sef de serviciu a fost arestat la domiciliu si alt sef de serviciu si doi directori sunt urmariti penal, sub control judiciar, transmite Agerpres.

Ea a afirmat ca "toata lumea stia ca sunt unele lucruri care nu se desfasoara in conditii de legalitate in aceasta institutie".

"Nu trebuie sa ne ascundem dupa deget sau sa incercam sa ascundem praful sub pres, toata lumea stia ca sunt unele lucruri care nu se desfasoara in conditii de legalitate in aceasta institutie. Personal nu sunt surprinsa de ce s-a intamplat. Imi pare rau de persoanele care au picat in aceasta situatie in mod nevoit si care nu au obtinut niciun folos material pentru ei si nici nu s-au gandit la folosul material al altora, insa ma asteptam ca sa izbucneasca acest scandal. Aveam informatii ca si dumneavoastra", a declarat Daniela Cimpean, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Ea a anuntat deja ca va mai angaja cel putin cinci juristi care sa controleze legalitatea actelor si va verifica contractele firmelor despre care procurorii DNA spun ca sunt ilegale. In prezent, CJ Sibiu are doar doi juristi.

"Este inadmisibil, doi juristi si sase soferi. Despre ce discutam? Eu vreau sa fac acest Serviciu Juridic. Ne intereseaza ca activitatea sa se desfasoare in conditii legale", a spus Daniela Cimpean.

Aceasta crede ca unii angajati urmariti penal nu au facut ilegalitati pentru a avea bani mai multi, ci sunt niste victime ale unui lant al coruptiei.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, Daniela Cimpean, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca o va suspenda din functie pe Sefa Serviciului Administrativ, Ana Kraus, aflata in arest la domiciliu in urma anchetei Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Intrebata de jurnalisti daca o va suspenda din functie pe Ana Kraus, Daniela Cimpean a raspuns: "Nu am inca o comunicare oficiala de la DNA Alba Iulia. Imediat ce vom avea acea comunicare, vom dispune suspendarea".

Tribunalul Alba a respins marti seara propunerea DNA de arestare preventiva a sefului Serviciului Administrativ din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, Ana Kraus, si a dispus pentru aceasta masura arestului la domiciliu, incepand de miercuri, dupa expirarea perioadei de retinere, decisa in cursul zilei de marti. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu contestatie la Curtea de Apel Alba Iulia in termen de 48 de ore de la comunicare.

Ana Kraus a fost retinuta marti de procurorii DNA Alba Iulia, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, conflict de interese si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar sunt urmariti penal, sub control judiciar, Nicolae Marius Cracea, sef al Serviciului Relatii Publice, CIC si Informatica, Valentin Vasilescu, director al Directiei Informatica, Resurse Umane si Relatii Publice, Ioan Stoian, director executiv economic si persoana desemnata sa exercite controlul financiar preventiv propriu in cadrul CJ Sibiu, si Emil Calin Buciuman, administrator al unei societati comerciale.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2014 - 2016, Ana Kraus a incalcat reglementarile legale privind achizitiile publice cu ocazia achizitiei unor produse de la o societate comerciala.