Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a donat 100.000 lei pentru achizitionarea "Cuminteniei Pamantului", potrivit unui comunicat al acestei asociatii profesionale, citat de News.ro.

Cumintenia Pamantului, BrancusiFoto: USER UPLOADED

"Notarii publici din Romania se alatura eforturilor Ministerului Culturii de a readuce in patrimoniul cultural national sculptura lui Constantin Brancusi 'Cumintenia Pamantului', unul dintre cele mai importante proiecte nationale, participand cu suma de 100.000 lei la subscriptia publica organizata de Guvernul Romaniei pentru achizitionarea acestei opere", se arata in comunicatul uniunii.

Membrii uniunii transmit ca "tezaurul cultural national ne apartine tuturor si trebuie sa ne asumam impreuna responsabilitatea protejarii si mentinerii acestei fascinante opere de arta in spatiul public, spre a-si gasi locul binemeritat in cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei".

Astfel, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania considera ca responsabilitatea protejarii si mentinerii acestei opere de arta extraordinare in spatiul public ne revine tuturor, avand astfel ca obiectiv gasirea locului binemeritat in cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei.

Campania nationala pentru sprijinirea subscriptiei publice dedicata achizitionarii sculpturii "Cumintenia Pamantului" a strans pana luni, 1 august, suma de 361.098 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispozitie.

Astfel, 176.739 de euro au fost donati direct in conturile bancare, 45.655 de euro pe eMag, 115.946 pe euro pe site-ul brancusiealmeu.ro, iar 22.758 de euro au provenit din donatiile prin SMS facute intre 22 si 31 iulie.