Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, miercuri, Inspectiei Judiciare cererea DNA de aparare a independentei sistemului judiciar fata de declaratiile si materialele lansate in mass-media de catre primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, au declarat, pentru Agerpres, oficiali din CSM.

Petru Becheru si Olguta VasilescuFoto: Hotnews

Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii dupa ce primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a incercat sa-l decredibilizeze pe unul dintre denuntatorii din dosarul de coruptie in care a fost trimisa in judecata pentru mita si spalare de bani.

Primarul a publicat selectiv pe pagina sa de Facebook mai multe stenograme ale discutiilor cu oficiali ai primariei inregistrate si predate DNA de Petru Becheru, presedinte al Asociatiei de Proprietari Romarta din Craiova, apoi i-a invitat pe simpatizantii ei sa judece probele.

Primarul a incercat sa acrediteze ideea ca denuntatorul Petru Becheru este nebun publicand o fotografie in care se vede clar un defect de vedere al acestuia.

Sute de comentarii in care denuntatorul a fost jignit sau amenintat cu moartea au fost postate pe pagina de Facebook a primarului. In aparenta, Olguta Vasilescu a intervenit in discutii cerand decenta, dar tot ea i-a incitat pe comentatori.