Remus Truica, Printul Paul, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Nela Pavaloiu, Theodor Chiriac, Nicolae Jecu, Valentin Delcea si Niculae Dima, inculpati in dosarul Ferma Baneasa, raman inca 60 de zile sub control judiciar, au hotarat marti, aproape de miezul noptii, magistratii Curtii de Apel Brasov, potrivit Agerpres.

"Modifica in parte masura controlului judiciar stabilit fata de Delcea Valentin, in sensul desemnarii ca organ de supraveghere Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov. De asemenea, a fost aprobata cererea inculpatei Pavaloiu Nela de a parasi teritoriul Romaniei in perioada 15 august - 4 septembrie 2016, pentru a de deplasa la Bruxelles. Inculpatii pot face contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pentru procedurile din Camera Preliminara, instanta se va pronunta in data de 16 august", a precizat miercuri purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatoarea Cristina Corneliu.

Marti, inculpatii in dosarul Ferma Baneasa au fost prezenti la Curtea de Apel Brasov pentru proceduri in Camera Preliminara si pentru verificarea masurilor preventive. Procesul a inceput la ora 11,00 si s-a terminat in jurul orei 22,00.

Avocatul Printului Paul, Liviu Turcu, a estimat ca procesul pe fond va incepe probabil in lunile octombrie sau noiembrie.

Remus Truica, Printul Paul, Dan Andronic, alaturi de alte persoane, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in dosarul Ferma Baneasa.

Remus Truica este invinuit de constituire de grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, iar Printul Paul de cumparare de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata.