Starea victimelor ranite in urma exploziei care a avut loc luni seara la un bloc din cartierul rezidential Copou din Iasi este stabila, trei persoane fiind internate in spital pentru evaluarea starii de sanatate, a declarat marti coordonatorul UPU-SMURD de la Spitalul Sf.Spiridon, Diana Cimpoesu, citata de Agerpres.

Echipajele medicale de la SMURD si Serviciul Judetean de Ambulanta au acordat ingrijiri medicale pentru 11 victime ale deflagratiei care a avut loc in blocul construit in anul 1975. Diana Cimpoesu a afirmat ca starea victimelor exploziei este stabila, cinci dintre acestea prezentand intoxicatii de la fumul inhalat si traumatisme usoare. Dupa ce au fost aduse la spital, doar trei persoane, cu varste cuprinse intre 61 si 85 de ani, au ramas internate la Spitalul de Neurochirurgie.

"Leziunile nu au determinat de o stare de soc. Dupa evaluare, se va stabili daca e necesara ramanerea in spital. Vorbim de persoane varstnice", a spus Diana Cimpoesu.

Deflagratia, in urma careia doua persoane au decedat, s-a produs din cauza unor acumulari de gaze, iar cele mai afectate locuinte ale blocului C2 situat pe strada Vascauteanu sunt cele situate la parter, avarii serioase suferind si locuintele aflate la etajele superioare.

Viceprimarul Gabriel Harabagiu a declarat ca peretele exterior al blocului fost aruncat in strada, plafonul de la etajul unu a ajuns la parter, iar cel de la parter la subsol. Purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Loredana Covalschi, a declarat ca in urma exploziei doua persoane, profesorul universitar Victor Bulacovschi, fost prorector al Universitatii Tehnice 'Gheorghe Asachi' Iasi, si sotia acestuia, fost cercetator la Institutul Petru Poni, si-au pierdut viata.

Ei au fost prinsi printre daramaturi si au fost scosi cu greu de echipele de interventie, femeia fiind gasita la mai bine de o ora de la inceperea cautarilor.

Viceprimarul Gabriel Harabagiu a anuntat ca locatarii blocului pot dormi la caminul Colegiului Tehnic I.C. Stefanescu, care se afla in apropiere, insa victimele au preferat sa doarma la rude.

In cursul zilei de marti urmeaza sa se faca noi expertize si evaluari, pentru a se stabili cum s-a produs explozia.