O tanara de 20 de ani din comuna hunedoreana Baru a nascut, duminica seara, in timp ce se afla pe munte la cules de zmeura, aceasta fiind coborata pe targa de un echipaj SMURD, transmite Mediafax.

Un baietel a venit pe lume, duminica, intr-o zona muntoasa - Valea Lupului din localitatea hunedoreana Baru - in timp ce parintii lui se aflau la cules de zmeura.

Iliuta Toma, de 27 de ani, tatal micutului, a declarat ca, impreuna cu sotia sa, au plecat in jurul orei 14.00 la cules de zmeura. Potrivit barbatului, sotia sa, Suzana Toma, nu a prezentat niciun semn care sa le dea de gandit ca se apropie momentul nasterii.

"M-am speriat pentru ca eu nu stiam ce sa fac, dar m-au ajutat domnii de acolo (de la 112 - n.r.) prin telefon si a dat Dumnezeu si au scapat cu bine amandoi", a precizat pentru Mediafax Iliuta Toma.

Cum tanara de 20 de ani a nascut pe munte, a fost nevoie de interventia SMURD. Primarul comunei Baru, Daniel Raducanu, a apelat si el la un prieten cu o masina de teren si au plecat spre locul in care femeia a nascut pentru a oferi sprijin acesteia si paramedicilor SMURD.

"Am sunat un prieten cu masina de teren si am plecat spre munte. Stiam ca e o zona greu accesibila si m-am gandit ca e nevoie de ajutor", a declarat, duminica seara, Daniel Raducanu, primarul comunei Baru.

Potrivit primarului, echipajul SMURD a urcat pe jos timp de doua ore pana au ajuns la locul unde femeia a nascut.

La intoarcere, cea mai mare parte a drumului de munte a fost parcursa pe jos, paramedicii transportand femeia pe targa.

Primarul spune ca interventia a fost una emotionanta, cei din echipajul SMURD folosindu-si tricourile pentru mama si micut. Suzana Toma a fost transportata la spitalul din Hateg.