Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria s-au aglomerat, in ultimele 24 de ore, pentru ca mii de romani care lucreaza in strainatate vin in tara pentru a-si petrece vacanta. La Vama Nadlac II, pe autostrada A1, timpul de asteptare la intrarea in tara este de pana la o ora, iar politistii de frontiera recomanda tranzitarea altor puncte, precum Nadlac I, Turnu si Varsand, transmite News.ro.

Numarul celor care tranziteaza frontiera cu Ungaria a crescut semnificativ sambata seara, cand sute de autoturisme au ajuns la granita pentru a intra in Romania, iar din cauza cozilor formate la PTF Nadlac II (Autostrada A1), s-a asteptat pana la 100 de minute pentru controlul documentelor.

Conform Politiei de Frontiera Arad, majoritatea celor care intra in tara in aceste zile sunt muncitori romani care lucreaza in strainatate si care vin acasa in luna august pentru a-si petrece concediile alaturi de familii.

Duminica dimineata, la Nadlac II se astepta intre 40 si 60 de minute pentru controlul documentelor la intrarea in tara, unde sunt deschise intre sapte si zece artere, in functie de fluxul de turisti.

"Avand in vedere ca in aceste zile creste numarul turistilor care tranziteaza frontiera cu Ungaria, au fost luate o serie de masuri menite sa fluidizeze traficul prin punctele de trecere a frontierei, fiind suplimentat personalul de serviciu si numarul arterelor de control", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Laura Bondar.

Conform sursei citate, si pe sensul de iesire din tara este mai aglomerat decat in perioadele obisnuite, pentru ca multi romani pleaca in vacante in strainatate. La Nadlac II se lucreaza, duminica, pe cinci artere de control de pe sensul de iesire.

PTF Nadlac II este cel mai aglomerat punct de tranzitare de la granita cu Ungaria. In ultimele doua luni, pe aici au trecut 1.200.000 de persoane, in timp ce prin Bors (Bihor) au trecut 960.000 de persoane.