Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, ca nu va candida pentru un post de parlamentar pe listele PNL Vrancea, asa cum s-a vehiculat, ci va merge intr-o filiala unde "PNL-ului i-a fost greu".

Alina GorghiuFoto: Hotnews

Alina Gorghiu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Focsani, ca a auzit zvonul conform caruia ar urma sa candideze pe listele PNL Vrancea pentru un post de parlamentar, insa nu este adevarat, ea urmand sa candideze intr-o filiala unde "PNL-ului i-a fost greu".

"Am crezut ca e o gluma acest zvon, ca eu voi candida in Vrancea. Am zis clar insa ca nu merg intr-o filiala buna, o sa merg undeva unde o sa incerc sa maximizez rezultatul, undeva unde PNL-ului i-a fost mai greu. Mi-as dori insa ca PNL Vrancea sa desemneze oameni care sunt un magnet de voturi, mi-as dori ca lista PNL Vrancea pentru parlamentare sa fie cea mai buna posibil. Nu voi candida la Vrancea, e sigur", spus Alina Gorghiu.

Intrebata de jurnalisti daca numele lui Nini Sapunaru va fi prezent pe lista celor care vor candida pentru un post de parlamentar la alegerile din toamna, Alina Gorghiu a declarat ca Sapunaru este un parlamentar cu experienta, dar decizia nu-i apartine ei, ci filialei PNL Vrancea.

"Nu stabilesc eu candidatii, domnul Sapunaru e un parlamentar, daca nu ma insel la al patrulea mandat, e un parlamentar cu experienta al PNL; dar decizia nu-mi apartine mie ci integral filialei, ma astept sa existe o competitie intre cei care-si doresc sa candideze si decizia sa fie luata in forul de conducere astfel incit, in urma votului, sa ramana o echipa iar cei mai buni sa mearga sa candideze", a adaugat Alina Gorghiu.