Votul negativ dat de consilierii USB si PNL in cazul Catedralei Mantuirii Neamului demonstreaza o abordare populista, spune presedintele PMP Sector 1, Sebastian Moise, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Catedrala Mantuirii NeamuluiFoto: USER UPLOADED

"Votul negativ dat de consilierii USB si PNL demonstreaza o abordare populista, care nu are nimic in comun de fapt cu agenda comunitatii", afirma Sebastian Moise.

Potrivit acestuia, consilierii PMP Sector 1 au votat pentru acordarea unui sprijin financiar pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

"In cadrul sedintei din 28 iulie a.c., consilierii PMP au votat in favoarea acordarii unui sprijin financiar pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, ca urmare a solicitarii Bisericii Ortodoxe Romane. Partidul nostru considera importanta valorificarea parteneriatului dintre stat si culte, in mod special atunci cand este necesar sa renovam sau sa construim cladiri cu valoare de monument istoric", spune Sebastian Moise.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut joi introducerea suplimentara pe ordinea de azi a sedintei de joi a Consiliului Local a unui proiect de hotarare prin care se acorda 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului din bugetul prim ariei.

Acest proiect nu a primit un aviz din partea comisiei de buget, ceea ce este obligatoriu procedural, a precizat pentru HotNews.ro Cristian Seidler, consilier USB membru in Comisia de buget.

Proiectul nu a intrunit numarul necesar de votui "pentru", in ciuda discursului sustinut de reprezentantul Patriarhiei care a afirmat ca, in lipsa ajutorului, santierul se va inchide intrucat se afla in incapacitate de plata.

Clotilde Armand si consilierii USB au insistat sa se organizeze o dezbatere publica avand in vedere importanta proiectului si suma foarte mare.