Litoralul romanesc este ocupat in proportie de suta la suta in acest weekend, fiind destinatia numarul 1 pentru turistii romani in acest moment, a declarat, sambata, pentru News.ro, presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin. Ea spune ca nu mai exista locuri libere in unitati hoteliere pentru luna august.

Pe litoralul romanesc sunt circa 200.000 de turistiFoto: USER UPLOADED

"Litoralul este ocupat suta la suta. Este destinatia numarul 1 in acest moment pentru turistii romani, indiferent daca vorbim de destinatii interne sau externe. Pentru turistul roman, destinatia preferata in acest moment este litoralul romanesc", a declarat Martin.

Presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii a precizat ca litoralul romanesc va functiona la capacitate maxima si in luna august. Corina Martin spune ca nu mai sunt locuri libere, intampinand dificultati in a gasi camere pentru participantii la diverse evenimente care vor avea loc in luna august.

Turistii aflati pe litoral la sfarsitul acestei saptamani au parte de multe concerte, dar si de evenimente sportive.

Astfel, Europa FM organizeaza concerte pe plaja dintre Venus si Saturn, sambata seara urmand sa cante Delia, Carla¬s Dreams, Antonia, Andra, Vunk si Proconsul, iar duminica pot fi ascultati Zdob si Zdub, Les Elephant Bizarres, Vita de Vie, Byron, Grimus, Robin and the Backstabbers.

Sambata, in Piata Ovidiu, din Constanta, au loc noi spectacole din seria SummerKiss Live Concerts, urmand sa urce pe scena Delia, Grasu XXL, Alina Eremia, Lora, Guess Who, Lidia Buble.

In statiunea Mamaia, continua Caruselul Cooltural. Turistii si constantenii vor putea urmari, sambata seara, piesa de teatru "Intre ciocan si nicovala", regizata de Horatiu Malaele, din distributie facand parte Maia Morgenstern si Mircea Rusu, apoi fiind programat un concert al trupei Proconsul.

Intrarea la toate evenimentele de mai sus, cele din sudul litoralului, Constanta si Mamaia, este libera.

Tot sambata seara, in Mamaia, are loc o noua editie a Superkombat, meciurile fiind gazduite de Tenis Club Idu.

De asemenea, sambata dupa-amiaza, in Mamaia se va desfasura intrecerea "The Color Run", o cursa necronometata de cinci kilometri in cadrul careia participantii sunt vopsiti in diverse culori la finalul fiecarui kilometru.