Petitia online "Cerem protejarea Dr. Camelia Roiu" pentru sustinerea Cameliei Roiu, medicul de la Spitalul de Arsi care a dat presei filmarea cu un pacient care a avea ranile invadate de viermi, a fost lansata joi si a adunat, in prima zi, aproape 16 mii de semnaturi. Pacientul filmat de doctorita Roiu cu viermi pe rani a decedat ulterior. Medicul Camelia Roiu a fost audiata saptamana trecuta la Politia Capitalei, ea declarand atunci ca are colegi care "vor sa o linseze".

Pacient mancat de viermiFoto: Gazeta Sporturilor

Textul integral al petitiei online (petitia este disponibila AICI):

Doamna doctor Camelia Roiu, cea care a oferit presei imaginile socante de la Spitalul de Arsi din Capitala, in care ranile unui pacient, decedat ulterior, erau pline de viermi are acum nevoie de ajutorul nostru!

Dupa dezvaluirile facute, Camelia Roiu a declarat ca a fost convocata in doua comisii de disciplina, este impiedicata sa isi faca meseria, a fost insultata de un sef, a fost amenintata, iar chirurgii cu care lucreaza au fost somati sa nu mai lucreze cu aceasta.

In incheierea unei postari recente de pe Facebook, doamna doctor Camelia Roiu ii transmitea Ministrului Sanatatii: ",e pacat ca nu ne-ati protejat, pe toti cei care am spus adevarul despre sistem. Suntem atat de putini si atat de singuri. Eu m-am simtit sacrificata, exact ca in fata unui pluton de executie. Am trait o saptamana in iad. M-am intrebat daca o sa mai fiu sau nu, daca o sa mai fac medicina sau nu, daca o sa mai raman in tara sau nu. Inca ma mai intreb. (...) Domnule ministru, ati avut o sansa istorica pe care tocmai ati ratat-o! Sau poate ca inca nu...".

Exista in Romania Legea Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004), lege care ofera protectie persoanelor care au sesizat incalcari ale legii in institutiile publice.

Neprotejarea persoanelor care sesizeaza incalcari ale legii transmite un mesaj clar: si anume ca in Romania, daca sesizezi nereguli, vei avea consecinte de suportat.

Protejarea acestor persoane este esentiala in combaterea coruptiei din Romania!

In concluzie, CEREM AUTORITATILOR PROTEJAREA DOAMNEI DOCTOR CAMELIA ROIU, PRECUM SI PROTEJAREA TUTUROR PERSOANELOR CARE SE REGASESC IN SITUATIA ACESTEIA.

(Nu putem sta nepasatori la ceea ce se intampla. Nu ezitati sa SEMNATI si sa DISTRIBUITI PETITIA!)

Camelia Roiu a afirmat saptamana trecuta, la iesirea de la audierile de la Politia Capitalei, ca "Am colegi care vor sa ma linseze."

Ea a mai povestit ca a facut numeroase sesizari dupa incendiul din clubul Colectiv, in conditiile in care la Spitalul de Arsi a fost internat un numar mare de pacienti, insa nu a fost luata in serios si, mai mult, a primit amenintari de la un fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Camelia Roiu este medic anestezist la Sectia de Anestezie-Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi din Bucuresti.

"Am colegi care vor sa ma linseze, dar am si colegi pe care ii stimez si care sunt profesionisti adevarati. Colegii lasi care nu recunosc ce se intampla acolo sa isi aminteasca ca sunt medici, trebuie sa isi faca datoria si cea mai mare satisfactie o ai cand salvezi un pacient. Autoritatile stiau ce se intampla in spitalul asta", a declarat medicul Camelia Roiu.