Directiile judetene pentru agricultura vor prelua camerele agricole, care se desfiinteaza - proiect

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 29 iulie 2016, 10:15 Actualitate | Esenţial

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) reorganizeaza directiile judetene pentru agricultura, care vor prelua activitatile, patrimoniul si personalul caselor agronomului, compartimentelor din subordinea directiei monitorizare inspectii, verificare si control din cadrul Ministerului Agriculturii, precum si ale camerelor agricole judetene, care vor fi desfiintate, potrivit unui proiect de Hotarare publicat in dezbatere de minister si citat de News.ro.

De asemenea, oficiile de studii pedologice si agrochimice judetene vor functiona ca institutii publice, cu personalitate juridica, aflate in subordinea directiilor judetene pentru agricultura.

Ministerul Agriculturii va coordona partea tehnica a oficiilor de studii pedologice si agrochimice judetene, iar cea stiintifica va fi asigurata de Institutul de Cercetari Pedologice si Agrochimice, arata documentul.

Numarul maxim de posturi pentru fiecare directie va fi stabilit prin ordin al ministrului de resort, adunand angajatii tuturor structurilor desfiintate.

Personalul noilor entitati este format din personalul fostelor directii pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti, al caselor agronomului, al compartimentelor functionale din subordinea Directiei monitorizare inspectii, verificare si control din cadrul Ministerului Agriculturii, precum si cel al camerelor agricole judetene.

Ca atributii, directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti se ocupa cu implementarea politicilor si a strategiilor in domeniile de activitate ale ministerului, respectiv agricultura si productie alimentara, dezvoltare rurala, imbunatatiri funciare, precum si in domeniile conexe (precum conservarea si managementul durabil al solurilor si al resurselor genetice vegetale si animale).

Directiile culeg, prelucreaza si raporteaza date statistice din domeniile de activitate, dar si monitorizeaza aceste sectoare, le verifica si controleaza.

Institutiile ofera totodata consultanta si asistenta tehnica pentru intocmirea documentatiei pentru accesarea de fonduri europene si nationale.

Directiile reprezinta practic autoritatea competenta la nivel de judet prin care Ministerul Agriculturii monitorizeaza si controleaza respectarea reglementarilor in domeniile sale de activitate.
[P] Tu ce mananci azi la birou? Preparate culinare delicioase, care iti asigura energia necesara pentru intreaga zi

In intelepciunea populara se spune ca "toamna se numara bobocii". Adaptata la secolul vitezei, aceasta zicala arata ca toamna se numara proiectele, care vin pe banda rulanta si trebuie finalizate cu brio in cel mai scurt timp. Iar intr-o perioada plina de task-uri solicitante la birou, masa de pranz reprezinta singura perioada in care va puteti incarca cu energia necesara pentru a le duce la bun sfarsit. Cum, de multe ori, programul nu va permite sa gatiti acasa preparatele culinare preferate, foodpanda.ro, cea mai mare platforma de comenzi de mancare din Romania, va intampina cu cea mai variata gama de mancaruri gustoase, pline de vitamine si proteine sanatoase, care va dau energie pentru intreaga zi.
1493 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică