Vremea va fi in general instabila joi si mai ales dupa-amiaza si seara vor fi innorari accentuate si local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in vestul, nord-estul si partial in centrul tarii, informeaza meteorologii. Cu totul izolat se vor cumula cantitati de apa de peste 20...25 l/mp si vor fi posibile caderi de grindina. In restul teritoriului, vremea va fi in continuare calduroasa, cu cerul variabil, iar fenomenele asociate instabilitatii atmosferice vor fi pe spatii mici, cu precadere in zonele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 36 de grade, astfel incat in Campia Romana local va fi canicula si disconfort termic. Temperaturile minime se vor situa intre 15 si 24 de grade, mai scazute in depresiuni, spre 10 grade.

  • La Bucuresti

Vremea calduroasa si disconfortul se vor mentine, urmand ca dupa-amiaza temperatura aerului sa urce pana la 34...35 de grade, iar indicele temperatura-umezeala sa atinga si sa depaseasca usor pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Minima termica va fi de 20...21 de grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

  • Vineri

In vestul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele deluroase si montane, vremea va fi in general instabila si se va raci, temporar innorarile vor fi accentuate si local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe spatii mici se vor cumula cantitati de apa insemnate si vor fi conditii de grindina.

In restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin, vantul va sufla slab si moderat, iar vremea calduroasa va persista si local va fi canicula, cu precadere in Campia Romana. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 26 si 35 de grade, iar cele minime intre 15 si 24 de grade, usor mai scazute in depresiunile intramontane.