Guvernul lucreaza la un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea legii votului prin corespondenta, urmand ca in cursul acestei saptamani propunerea sa fie introdusa in dezbatere publica, a anuntat, marti, vicepremierul Vasile Dincu.

PNL a cerut Guvernului, luni, sa adopte o OUG privind masuri de facilitare a votului in strainatate, mai exact ca numarul de sectii de votare sa fie cel putin egal cu cel de la turul doi al alegerilor prezidentiale din 2014 si ca cererile de inscriere din partea romanilor din strainatate care vor sa se infiinteze o sectie de vot sau sa voteze prin corespondenta sa poata fi transmise prin posta electronica.

"Imi pare rau ca o lege noua care a fost facuta printr-un anumit consens politic are asemenea deficiente. Se lucreaza la un draft privind o ordonanta de urgenta pentru votul prin corespondenta si pentru alegerile din diaspora. Se lucreaza in acest moment si cred ca se va pune in dezbatere publica in foarte scurt timp, probabil ca saptamana asta. Deci, se lucreaza in regim de urgenta", a declarat Dincu la Palatul Parlamentului, unde a participat la Forumul "Sportul - disciplina cheie pentru dezvoltarea personala", potrivit Agerpres.

Vicepremierul a fost intrebat daca Guvernul are in vedere o ordonanta de urgenta privind Legea votului prin corespondenta si Legea privind alegerile parlamentare, in sensul de a exista "cel putin 300 de sectii de votare" si "inscrierile in Registrul Electoral sa poata fi facute si online".