Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in care se discuta masurile si actiunile care trebuie intreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varsovia a inceput, marti, la Palatul Cotroceni, transmite Agerpres.

Sedinta CSAT de pe 26 iulieFoto: Presidency.ro

La sedinta participa si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, potrivit imaginilor transmise de Administratia Prezidentiala. Amintim ca surse declarau pentru HotNews.ro ca relatiile dintre MRU si Klaus Iohannis s-au racit, iar seful SIE nu a mai participat la o serie de evenimente importante.

Sedinta CSAT este condusa de presedintele Klaus Iohannis.

Imaginile puse la dispozitie de Administratia Prezidentiala:

"In cadrul sedintei se va analiza modul de reflectare a mandatului Romaniei in documentele finale ale Summitului NATO din 8-9 iulie de la Varsovia si se vor stabili masurile si actiunile care trebuie intreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate", a precizat Administratia Prezidentiala.

Pe 9 iulie, presedintele Iohannis declara ca Summitul NATO de la Varsovia a fost unul de succes pentru Romania, punctand ca toate temele de interes pentru tara noastra au fost cuprinse in documentele finale.

El a aratat ca principalele elemente de interes pentru Romania, obtinute la Summitul de la Varsovia, privesc echilibrarea masurilor luate in cadrul noii posturi de aparare si descurajare pe Flancul Estic.

''In al doilea rand, o prezenta aliata inaintata adaptata constand din Brigada multinationala si Initiativa de Instruire Intensificata, respectiv decizia privind elaborarea de optiuni pentru consolidarea prezentei maritime si aeriene aliate in sudul Flancului Estic; in al treilea rand, un nou nivel in ce priveste planificarea apararii pentru Romania in cadrul NATO, adica dezvoltarea planului de contingenta obtinut in contextul Summitului anterior; si, in fine, declararea capacitatii operationale initiale a sistemului antiracheta al NATO, elementul esential ale acestui progres fiind integrarea facilitatii de la Deveselu in sistemul NATO'', preciza atunci Iohannis.

Ultima sedinta a CSAT a avut loc pe 27 mai.