Mai multi soferi de la firme de transport din Brasov au blocat, luni, cu camioanele traficul pe centura ocolitoare a municipiului, in semn de protest fata de scumpirea RCA, ei circuland cu viteza foarte mica, de aproximativ 10 kilometri la ora. La ora transmiterii acestei stiri, in zona se poate circula pe un singur sens, formandu-se coloane de masini pe aproape doi kilometri, anunta news.ro.

Douazeci de soferi de la firme de transport din Brasov au blocat cu camioanele centura ocolitoare a Brasovului, circuland cu viteza foarte mica, de aproximativ 10 kilometri la ora.

La un moment dat, soferii au oprit autovehiculele pe o banda a drumului, creandu-se blocaje si formandu-se cozi de masini. Traficul a fost blocat aproape o ora.

Soferii sunt nemultumiti de scumpirea RCA, deoarece firmele de transport risca sa ajunga in faliment din cauza taxelor foarte mari. De asemenea, transportatorii de plang de drumurile proaste si de lucrarile de reparatii care ingreuneaza circulatia.

"Pentru primele sase luni RCA pentru un camion a fost 7.000 de lei. Acum, in iulie, ni se cere 38.000 de lei. Nu se poate asa ceva, ajungem in faliment. Nu se justifica, ca sa nu mai spun ca drumurile sunt cum sunt, se circula greu din cauza reparatiilor", a declarat un sofer de camion.

La ora transmiterii acestei stiri, protestul transportatorilor continua, iar traficul se desfasoara ingreunat, pe un singur sens, formandu-se coloane de masini care se intind pe aproape doi kilometri.

In aceste conditii, traversarea centurii ocolitoare a Brasovului dureaza pentru soferii aflati in trafic chiar si o ora si jumatate, desi in mod normal ar fi putut fi parcursa in aproximativ 15 minute.

Politistii de la Compartimentul Rutier se afla in zona si dirijeaza circulatia, sfatuindu-i pe soferii care trebuie sa traverseze Brasovul sa circule prin oras pana la finalizarea protestului.

In 21 iulie, patronatele din transporturi anuntau ca vor declansa un protest la nivel national in jurul datei de 15 septembrie, daca nu vor ajunge la o intelegere cu Guvernul in ceea ce priveste scaderea tarifelor RCA.

Patronatele din transporturile rutiere acuza Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ca a dezinformat opinia publica prin raportul publicat marti, referitor la tarifele RCA.

Potrivit raportului ASF, cresterea medie a RCA in iunie 2016, fata de iunie 2015, a fost de 52,7%, in marja plafonului de 50% convenit prin protocolul incheiat in decembrie 2015.

Transportatorii considera insa ca aceasta cifra nu reflecta realitatea, firmele platind preturi si de trei ori mai mari decat in iunie 2015.