Un barbat de 66 de ani, din comuna galateana Smardan, s-a ales cu dosar penal pentru loviri si alte violente, precum si pentru distrugere, dupa ce a atacat duminica un echipaj al unei ambulante si a spart geamurile salvarii, scrie Agerpres.

Potrivit sefului Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Galati, Mihai Polinschi, totul a inceput cand sotia unui pacient din localitatea Smardan a solicitat prezenta unei ambulante deoarece sotul ei acuzase dureri de cap.

''Barbatul pentru care s-a solicitat interventia ambulantei acuza dureri de cap. El a fost pus pe targa in masina si a devenit dintr-o data violent; si-a desfacut centura, a lovit-o pe asistenta noastra, a spart doua geamuri de la ambulanta si chiar a incercat sa plece cu ambulanta", a explicat Polinschi.

''Eram prinsa de scaun, el ma agresa, imi aducea injurii, deodata s-a intamplat totul'', a povestit asistenta agresata.

In altercatie a intervenit si soferul-ambulantier Pavel Perianu, 57 ani, care a salvat asistenta, dupa care amandoi au coborat din masina blocand usile si au cerut ajutor la 112. In acest timp, barbatul a gasit foarfeca de interventii. Cu ea a spart geamul lateral al usii culisante de la ambulanta si apoi geamul portierei cu intentia de a se urca la volan. A urmat o noua lupta intre sofer si pacientul violent pentru a-i smulge cheile masinii si foarfeca. Intre timp au aparut si politistii, care l-au incatusat, iar echipajul ambulantei l-a transportat la Spitalul de Psihiatrie Galati, unde se afla sub supravegherea medicilor, dar si a politiei.

Potrivit lui Polinschi, barbatul nu figura in evidentele medicale cu afectiuni psihice.

In acest caz s-a deschis un dosar penal pentru loviri si alte violente, precum si pentru distrugere.

"S-a solicitat interventia unui echipaj de politie la Smardan, unde un barbat a agresat o asistenta. Din primele cercetari reiese ca asistenta a ramas in masina cu barbatul in cauza care se afla pe targa, in timp ce soferul ambulantei a mers sa-i aduca acestuia de la rude cartea de identitate pe care o uitase. Dintr-o data, pacientul a devenit violent si a lovit-o pe asistenta si a spart geamurile ambulantei. El a fost incatusat de politistii ajunsi la fata locului si transportat cu o alta ambulanta la Spitalul de Psihiatrie", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Galati, Crina Dragu.

Asistenta agresata a suferit mai multe contuzii toracice si la nivelul coloanei, fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Galati pentru ingrijiri medicale. SJA Galati se va constitui parte civila si va cere despagubiri agresorului pentru daunele produse ambulantei.