Un concurs de viteza intre un autoturism BMW X6M si un avion de lupta MiG 21 LanceR a avut loc, sambata, la un miting aerian desfasurat cu ocazia Zilei Portilor Deschise la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, judetul Cluj, competitia fiind castigata de aeronava militara.

MiG Lancer 21Foto: Fortele Aeriene Romane

Concursul dintre autoturismul BMW X6M si avionul MiG 21 LanceR s-a desfasurat, sambata, pe pista Bazei 71 Aeriana Campia Turzii si a fost castigat de aeronava MiG 21 LanceR, care a zburat deasupra masinii si a intrecut-o, transmite Mediafax.

Organizatorii au declarat ca masina BMW este unicat in Romania, a fost modificata special pentru curse si atinge o suta de kilometri pe ora in 3 secunde.

"Acest autoturism are 900 de cai putere si costa sute de mii de euro", au spus sursele citate.

Comandantul Bazei 7 Aeriana Campia Turzii, Marius Ouatu, a declarat ca programul Zilei Portilor Deschise a inclus zboruri cu aeromodele, zboruri de prezentare si demonstrative ale Fortelor Aeriene Romane cu avioane MiG 21 LanceR, IAR 330, IAR 99 Soim, IAR 316B, C-27J Spartan, dar si ale Garzii Nationale Aeriene din California cu avioane F-15, care participa in aceasta perioada la exercitiul comun Dacian Eagle.

De asemenea, au avut loc demonstratii de acrobatie aeriana ale unor aerocluburi, salturi cu parasuta, un exercitiu tactic cu forte si mijloace apartinand Fortele Aeriene si Fortele Terestre Romane.

In cadrul manifestarii, la care au asistat peste 5.000 de persoane, a fost deschisa si o expozitie statica, cu aeronave militare si civile si tehnica militara.